Činjenice o vatrogascima na pola radnog vremena

0
Rate this post

Što radi vatrogasac na određeno vrijeme?

Mnogi od zadataka koje ima vatrogasac s punim radnim vremenom – ali ne stalno. Kao vatrogasac na pola radnog vremena, odgovarate u slučaju alarma tijekom tjedana u kojima ste u pripravnosti (24 sata na dan, cijeli tjedan ili prema lokalnom rasporedu), obično otprilike svaka četiri tjedna. U velikom broju slučajeva vatrogasci na pola radnog vremena također izlaze u pomoć u slučaju bolesti prije dolaska hitne pomoći.
Što je potrebno da se postane honorarni vatrogasac?

Morate imati više od 18 godina, biti zdravi i u dobrom stanju. Osim toga, morate imati vozačku dozvolu, imati odobrenje od poslodavca i normalno živjeti i raditi kako biste u roku od 5-7 minuta mogli doći do vatrogasnog doma u kojem služite (u nekim slučajevima mogu postojati i drugi uvjeti, obratite se svom mjesna služba spašavanja za informacije) .

Gdje su potrebni vatrogasci na pola radnog vremena?

U većim gradovima većina je vatrogasaca zaposlena na puno radno vrijeme u spasilačkoj službi. U manjim gradovima, umjesto njih često se koriste vatrogasci na pola radnog vremena (ili dežurno osoblje hitne pomoći kako se to službeno naziva).

Ponekad se kombiniraju zaposlenici s punim i nepunim radnim vremenom, ali u mnogim slučajevima vatrogasne postaje imaju samo vatrogasce na pola radnog vremena.
Koliko je vatrogasaca na pola radnog vremena potrebno?

Gdje su potrebni vatrogasci na pola radnog vremena?Ukupno u Švedskoj ima gotovo 16.000 vatrogasaca. Od toga je oko 10.700 zaposlenih na određeno vrijeme. Sustav s vatrogascem na pola radnog vremena tako je ključni dio švedske spasilačke službe. Svake godine se diljem zemlje zapošljavaju stotine novih vatrogasaca na pola radnog vremena.
Trebate li neko predznanje ili posebnu obuku da biste postali vatrogasac na pola radnog vremena?

Ne, nije potrebno posebno predznanje ili obuka. Svi koji ispunjavaju fizičke uvjete mogu se prijaviti.

Vi koji ste primljeni ste obučeni lokalno ili u Švedskoj agenciji za nepredviđene slučajeve (MSB), ili u kombinaciji. Obuku plaća spasilačka služba u kojoj ste primljeni kao vatrogasac na određeno vrijeme.

MSB-ova obuka traje šest tjedana da postane vatrogasac na pola radnog vremena. Edukacija se sastoji od dva tečaja. Prvi tečaj je 2 + 1 tjedan, a drugi tečaj je 3 tjedna, prvi i drugi tečaj nisu kontinuirani.
Prvi tečaj, Municipal Rescue Service, pak, sastoji se od dva dijela gdje prvi dio traje dva tjedna i izvodi se u jednoj od MSB-ovih škola u Revingeu ili na Sandöu ili na jednom od šest regionalnih mjesta za obuku koje MSB nudi. Drugi dio provodi se u lokalnoj spasilačkoj službi i traje tjedan dana.
Drugi tečaj, Rescue Initiative, traje tri tjedna i izvodi se u jednoj od MSB-ovih škola u Revingeu ili na Sandöu ili na jednom od šest regionalnih mjesta za obuku koje MSB nudi.

Što je uključeno u obuku da se postane honorarni vatrogasac?

Obuka sadrži sve što trebate znati da biste mogli raditi kao vatrogasac na pola radnog vremena. Tijekom edukacije liječe se i osposobljavaju, između ostalog:

  • Zaštita od požara i procesi od požara
  • Gašenje požara
  • Tečaj u slučaju nezgode
  • Spašavajući život
  • Hitna pomoć
  • Prometne nesreće
  • Opasne tvari
  • Podrška u krizi
  • Utjecaj na okoliš
  • Zaštita na radu
  • Uloga spasilačke službe i aktualno zakonodavstvo

Možete li odabrati koliko želite raditi?

Što je uključeno u obuku da se postane honorarni vatrogasac?Ne. Zadatak uključuje pripremu za operacije otprilike tjedan dana mjesečno. U nekim općinama nepredviđeni događaj traje cijeli tjedan, au drugim se nepredviđeni događaj može osmisliti prema potrebama i mogućnostima zaposlenika, ali u prosjeku biste trebali očekivati ​​da će nepredviđeni slučaj biti oko tjedan dana mjesečno. U prosjeku, vatrogasac s nepunim radnim vremenom reagira na operacije jedan ili nekoliko puta tijekom svakog izvanrednog razdoblja. Biti vatrogasac na pola radnog vremena nadopuna je redovnom poslu.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime