slovensko zmajoplovstvo

Slovenska policija naplatila Zmaji vinjetu jer je letio iznad Postojnske jame

Bizaran incident potresao je Zmaju dok je prije nekoliko dana letio prema slovenskoj Postojnskoj Jami u posjet svojoj novorođenoj djeci. Nekoliko slovenskih policajaca presrelo je Zmaju u zraku opomenuvši ga jer na sebi nema istaknutu vinjetu.

Brižan novo-reš-pečeni otac Zmajo baš se pripremao obići svoje potomstvo o kojem smo već izvještavali. Pakirao je u torbu sve što mu treba za dug put prema Sloveniji, dakle ništa, i krenuo prema autu, ali onda je zastao i prisjetio se stare izreke koju mu je govorila baka: ‘Sine, u Sloveniju i papa ide pješke’.

Nije bilo druge, poletio je prema sjeveru i brzo je stigao do slovenske granice. Kao svaki zmaj koji drži do sebe, odmah ju je preletio glatko izignoriravši Slovence, no nije ni slutio kakva će ga kazna zbog toga stići.

Već kod Brežica s lijeve i desne strane opkolila su ga oba MiG-a slovenskog vojnog zrakoplovstva. Zaustavili su ga i objasnili da po novoj prometnoj regulaciji unutar Slovenije svi zmajevi na čelu moraju imati istaknutu vinjetu.

- Pa dokle ovo ide više, što je sljedeće, hoćete mi naplaćivati vinjetu dok idem u susjedov WC? - požalio se Zmajo.

No, vješt kakav je, Zmajo se na kraju ipak snašao. Kako bi izbjegao nezasluženu kaznu groznog slovenskog birokratskog aparata, slučajno je kihnuo i spalio slovenskim policajcima obrve. Kulturan kakav je, ispričao se policajcima i zbrisao brže od Zagorca pred bokalom vode.

Izjavu smo zatražili i od Slovenaca, ali pošto ih ništa ne razumijemo, u sred intervjua smo shvatili da to ipak nije dobra ideja.

Fotografija

Facebook komentari