ovo nitko ne čita

Nema fore u naslovu - morat ćete pročitati tekst

Nema niti objašnjenja zašto nema fore u naslovu.

Većina čitateljstva News Bara lajka naše članke na osnovu naslova i podnaslova što često nama, da taj epitet već ne nosi gospodin Dežulović rekao bih običnim piskaralima, zna biti dosta destimulirajuće za pisati tekstove jer neki puta imamo osjećaj da možemo zaspati na tipkovnici i da to nitko ne bi primijetio. Nakon uvodnog epiloga idemo na tekst i zaključak na kraju.

NASLOV: Nakon političke smrti Karamarko vidio Josipovića na kraju tunela

Tomislav Karamarko doživio je političku smrt javljaju nam iz Klinike za političke umore u Zagrebu. HDZ-ovi liječnici drže Tomislava Karamarka umjetno na životu, kojemu onako spojenom na državne aparate održavaju političko bilo iako mu je mozak odavno mrtav, sve to ne bi li ga prividno držali na životu dok se ne završi ostavinska rasprava u stranci

- Tijelo mu je živo, ali politička karijera i mozak su mrtvi. Dobro, ako ćemo biti iskreni, mozak mu je bio mrtav i prije spajanja na državne aparate. Držat ćemo ga prividno živim dok mu ne pronađemo zamjenu u stranci. Kada ga isključimo s državnih aparata, njegovoga politička duša otići će u bespuća interneta. Možemo reći da će biti digitaliziran - rekao nam je HDZ-ov stranački liječnik za odnose s javnošću.

No, kako bi saznali što se trenutno događa s Tomislavom Karamarkom, obratili smo se vidovnjakinji koja nam je kroz seansu prenosila djeliće događaja s one strane binarnog zrcala.

- Vidim ga kako stoji u mračnom tunelu i gleda prema svjetlosti na kraju... čekajte, neka silueta se pojavljuje iz svjetlosti... pa to je Josipović... pruža ruku Karamarku, tješi ga i govori mu kako će sve biti u redu... Karamarko se nećka, radije bi da ga je dočekao bivši predsjednik Mesić... ipak je krenuo prema Josipoviću, ali zabunom daje ruku nekoj biljci koja raste na zidu tunela... čekajte, to je fikus, dobro bi mi došao doma za terasu jedan... aha oprostite, sad Josipović dolazi po njega, vodi ga prema svjetlosti... vodi ga... u servere Googla gdje će oboje živjeti vječno ili barem dok ih ljudi budu googlali... iznad Karamarka pojavljuju se hashtagovi... #pet+... #digitalizacija... #lopov... #udbaš... #štosmojošrekli... ah, izgubila sam ih. On je poput Josipovića sad stvarno politički mrtav - rekla nam je vidovnjakinja pritom brišući suze od tog dirljivog prizora.

Nakon i potvrđene političke smrti javio se najizvjesniji Karamarkov nasljednik u stranci Vaso Brkić.

- Karamarko i ja bili smo sličnih političkih i ideoloških pogleda, slagali smo se u 73% političkog programa. - kratko je izjavio ožalošćeni Brkić.

I evo nas na kraju teksta. Zašto ovaj tekst nema naslova i podnaslova, zašto sam žrtvovao lajkove i dijeljenje teksta? Click bait? Ne, već da ukažem na važnost čitanja i edukacije jer današnje generacije to jednostavno ne čine, već lajkaju sličice, naslove, meme i slične stvari koje im ne oduzimaju više od 3 sekunde povlačenja palcem po ekranu pametnog telefona. Zato pozivam sve vas koji ste ipak pročitali tekst da podržite prosvjed podrške kurikularnoj reformi jer je edukacija veliki dio budućnosti vaše djece.

Fotografija
Wikimedia Commons

Facebook komentari