I see you....

CES 2017: Hrvati s bakom Marom dobili priznanje za najbolji nadzorni sustav

U moru tehnoloških inovacija, Hrvati su sa svojim nadzornim sustavom "baka Mare s Visa" pomeli konkurenciju u učinkovitosti i samoodrživosti, što je rezultiralo brojnim narudžbama vodećih svjetskih tvrtki za osiguranje i banaka.

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu tehnologije i invencija CES 2017. održanom u Kini, hrvatski izlagači sa svojim sustavom za nadzor "baka Mare s Visa" pobrali su nagradu "Best of the show". Za razliku od ostalih nadzornih sustava izloženih na sajmu, baka Mare pomela je konkurenciju u efikasnosti, samoodrživosti te fluidnosti protoka informacija kroz nadzornu mrežu. Dok je drugim sustavima u prosjeku trebalo nekoliko sekundi da prenesu informaciju do klijenta, baki Mari je za to bila dovoljna sekunda.

"Brzina protoka informacija kreće se munjevitom brzinom od prozora do prozora. Problem ostalih sustava je u tehnološkim ograničenjima kamera, pa su tako prilikom slabe vidljivosti ili totalnog mraka gotovo neupotrebljive. Baki Mari ne promiče ništa. Ako ste nekim slučajem pozdravili ženu koja vam nije supruga, baka Mare to percipira u 4 milisekunde , a već kroz 2 minute cijela mreža nadzornih kamera prati svaku vašu kretnju. Kod našeg sustava je skroz nebitno koje je doba dana ili noći. Naša mreža baki vidi sve, kroz prozorske škure, iz mraka u tišini", rekao nam je hrvatski izlagač, dok je baka mare, kroz improvizirane škure pratila svaki naš pokret.

Pretpostavljao da je ova vijest stigla do vas prije nego što smo je napisali, ali eto...

Fotografija
Marjan Lazarevski/ flickr commons

Facebook komentari