Ne može protiv birokracije

Bog odustao od gradnje crkve na Savici kad je vidio koliko mu papira treba za građevinsku dozvolu

Bog kaže da odustaje od gradnje crkve na Savici i okreće se jogi i reikiju kako bi smanjio stres nakon susreta s hrvatskom birokracijom.

Dok su vjernici gledali u nebo i preklinjali Božu da izgradi crkvu na Savici, on je sam samcat manevrirao šalterima i uredima ne bi li se dokopao sve potrebne dokumentacije. Na kraju je zaključio da jedna pišljiva crkva nije vrijedna njegovog zdravlja i živaca te odustao od obračuna s hrvatskom birokracijom.

- Mislim da ću uzeti malo slobodnog, možda posjetiti neku inteligentniju galaksiju, baciti trešetu ili belu s Alahom, toćati noge u Jadranskom nebulici... ne zna, još nemam konkretan plan, ali uzimam si bolovanje, to je sigurno. Stvarno ne znam kako se vi nosite s tom vašom birokracijom, ali ja odustajem - kazao nam je putem Skypea Bog Božo.

Bogu ovo nije prvi put da je uzeo slobodno zbog stresa i frustracija, slični scenarij se odigrao prije više stotina godina kada je uzeo slobodan dan nakon stvaranja čovjeka. Priča kaže da su mu Adam i Eva toliko nepodnošljivo išli na živce da je odustao od ideje besmrtnosti i opteretio ih raznim bolestima i nevoljama u nadi da će ljudska vrsta izdahnuti.

Kada mu niti to nije uspjelo, pokušao je uništiti cijeli svijet potopom i drugim kataklizmama, no čini se da naprosto nije dorastao izazovu. Od plana još uvijek nije odustao, ali je u međuvremenu osnovao graditeljsku firmu za podizanje crkvi i talent agenciju u kojoj traži sportaše i glumce kojima će pomoći u karijeri.

Fotografija
Foto: Flickr/Waiting For The Word

Facebook komentari