bjegunac

Zoran Mamić: U Saudijsku Arabiju privukao me ugovor o neizručivanju

Naš najpoznatiji brat stopostotnog vlasnika hrvatskog nogometa odlučio je nastavak karijere i neodlazak iza rešetaka potražiti u Saudijskoj Arabiji.

Možda je nekoga naprasni odlazak Zorana Mamića iznenadio, no u kontekstu bježanja HDZ-a s vlasti, treba uvidjeti i tu poveznicu. Braća Mamić investirali su mnogo novca u njihovu kampanju, pa sad kad se to izjalovilo, red je pobjeći na vrijeme prije nego se orjunaši vrate na vlast i uvedu svoj orjunaški zakon o sportu.

- Ovdje nemam nikakvog izazova. Zdravko je već uplatio za Dinamo prvenstvo 2016./2017., a ja želim nešto sam postići, a ne da mi brat sve kupi. Kao i svaki nogometaš koji pred kraj svoje karijere odlazi na Bliski ili Daleki istok, tako sam i ja pred kraj svoje slobode odlučio okušati svoju trenersku sreću u Saudijskoj Arabiji. Bogati su, a to što neizručuju ljude Hrvatskoj je samo plus - iskren je bio na odlasku iz Hrvatske Zoran Mamić.

Iako se spekuliralo da bi mjesto trenera Dinama mogao preuzeti čovjek bez imalo dostojanstva, Kruno Jurčić, Mamić je ipak uspio naći jednoga s još manje dostojanstva - Zlatka Kranjčara, čijeg sina Niku je Zdravko Mamić ponižavao prije nekog vremena kad je ovaj igrao u Dinamu.

Fotografija
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Facebook komentari