odgovorni majmun

Gibon Kenti preuzeo odgovornost za poraz Hrvatske protiv Portugala i dao neopozivu ostavku

Od svih primata koje bismo mogli kriviti za poraz Hrvatske protiv Portugala i ispadanje iz daljnjeg natjecanja, odgovornost je za sada je jedino preuzeo gibon Kenti iz zagrebačkog ZOO-a.

Kao što znamo, gibon Kenti je predvidio glatku pobjedu Hrvatske protiv Portugala. Jednaka predviđanja imali su izbornik Čačić, Zdravko Mamić, Davor Šuker i predsjednica Republike Hrvatske, KGK. Međutim, iako gibon Kenti spada u isti podred primata – tzv. Haplorrhina ili suhonosaca – kao i ostalih četvoro nabrojanih, za sada je jedino Kenti zauzeo moralan i politički odgovoran stav. Odnosno, podnio je neopozivu ostavku na dužnost predviditelja rezultata hrvatske nogometne reprezentacije.

Na pitanje novinara razmišlja li o nastavku karijere u politici, obzirom na parlamentarne izbore u rujnu, Kenti je odgovorio kako nije donio konačnu odluku ali da ne isključuje i tu mogućnost. Barem dio javnosti vjeruje kako bi jedan majmun s čvrstim moralnim stavovima predstavljao pravo osvježenje političke scene u Hrvatskoj te se nadaju da Kenti neće tako lako odustati od angažmana u politici.

U međuvremenu, dok odlučuje o karijeri, Kenti neće biti nezbrinut. Naime, pored redovitih obroka u zagrebačkom ZOO-u, tijekom prvih 6 mjeseci nakon što njegova ostavka bude prihvaćena, Kenti ima pravo na jednu bananu ekstra svaki dan a u daljnjih pola godine samo na pola banane.

(Marjan Skorić)

Fotografija
Petar Glebov/PIXSELL

Facebook komentari