iznenadni obrat

Kosor, Linić i Josipović izbacili Čačića iz „Uspješne Hrvatske“ jer šteti ugledu koalicije

Nakon što ih je sve okupio u koaliciju „Uspješna Hrvatska“; Kosor, Linić i Josipović su izbacili Radimira Čačića jer smatraju da on i njegova burna osobna i politička prošlost samo mogu naštetiti ugledu te koalicije.

Jadranka Kosor je jučer potpisala ugovor o izbornoj suradnji prema kojoj će ona biti prva na listi Čačićevih reformista u V. izbornoj jedinici. Taj korak je bio jedan od posljednjih na putu prema završetku sastavljanja nove koalicije "Uspješna Hrvatska" kojoj su se još ranije pridružili Josipovićeva stranka „Naprijed Hrvatska! – progresivni savez“ i bivši ministar financija Slavko Linić kao nezavisni kandidat.

Međutim, ekskluzivno saznajemo kako je rano jutros došlo do prave drame i neočekivanog obrata cijele situacije. Nakon što su popili jutarnju kavu, Kosor, Linić i Josipović su zaključili da su oni u medijima gotovo uvijek kotirali kao pozitivne političke ličnosti, dok je Radimir Čačić oduvijek čvrsto pozicioniran na začelju tablica popularnosti. Nitko od njih se više nije mogao sjetiti zašto su uopće išli koalirati s njim pa su odlučili da bi najbolje bilo izbaciti Čačića iz njegove koalicije.

- Čačić je pametan, čvrst i iskusan političar i iako je svjestan da ga to može koštati političke popularnosti, ne libi se napraviti odlučne poteze kad je to u demokratskim utakmicama potrebno. Tu činjenicu je potrebno uvažiti. Mi smo jutros zaključili da nam to u ovoj njegovoj koaliciji ipak ne odgovara najbolje, jer pozitivan rejting je ipak, složit ćete se, od izuzetne važnosti za fer i korektnu, ali ipak dovoljno progresivnu predizbornu utrku. Incidenti s prometnim nezgodama koji su se dugo povlačili po medijima, samo su odmogli situaciji. Jedini logičan potez je bio izbaciti Čačića iz koalicije koju je osnovao - izjavio je Ivo Josipović.

Izjavu nam je dao i Slavko Linić

- Cijela situacija je poput lošeg sna iz kojeg nas je konačno probudila tek današnja jutarnja kava - kratko je prokomentirao Linić.

Jadranka Kosor se o cijeloj situaciji oglasila na twitteru napisavši „Pazi pazi, na biciklu Ratko gazi. Gazi, pedalira, al' sa mnom ne koalira“.

Mediji željno iščekuju rasplet ove sapunice i Čačićevu reakciju na ovu neobičnu odluku.

Fotografija

Facebook komentari