o kako tužnh ljubavi ima

Zdravko Mamić donio Antu Čačića u Muzej prekinutih veza

"Sve su prave ljubavi tužne" - poručio je kustosici muzeja na izlasku Zdravko Mamić dok je s novčancama od 500 eura brisao suze.

Zdravko Mamić kao čovjek istančanog ukusa samo za najčišću robu u svoje slobodno vrijeme istaknuti je mecena zagebačke kulture. Ne samo u smislu kad na televiziji javno i sasvim kulturno nabija na kurac neistomišljenike, nogo i kad donira zagrebačke muzeje, prije svega muzej prekinutih veza. Temperamentan kakav je Zdravko Mamić rasknuo je od početka 2000-tih do danas mnoštvo veza s trenerima Dinama i izbornicima Hrvatske.

Zbog velikog broja trenera koji su izgubili Mamićevu ljubav, muzej je morao odvojiti najveću prostoriju kako bi smjestili tih petnaestak ljudi. Mamić kao notorni recidivist znao se tu i tamo vraćati po neke od eksponata, ponajviše po Krunu Jurčića koji je i danas tamo, razrogačenih očiju gleda prema vratima i čeka hoće li se još jednom gazda vratiti po njega. Na Kruninu žalost, nije se vratio po njega neki dan, nego po Cicu Kranjčara s kojeg je otpuhao prašinu i vratio ga za trenera Dinama. Do toga je došlo jer se Zoran Mamić uplašio da će izgubiti bratsku ljubav i završiti kao eksponat u Muzeju prekinutih veza. Ili još gore, kao eksponat u Remetincu, pa je petama dao pustinjskog vjetra i odjezdio u Saudijsku Arabiju.

Zdravko Mamić jutros je bez puno priče ostavio Antu Čačića među ostalim svojim neuspjesima, pa je sada slobodan ponovno pronaći (buduće bivšeg) trenera svojeg života.

Fotografija
Sanjin Strukic/PIXSELL

Facebook komentari