pravo na život negdje drugdje

Vlada će davati 1000 eura poticaja svakoj Srpkinji koja napravi abortus

Iz Vlade smatraju kako je prosvjed Željke Markić "Hod za život" izuzetno diskriminirajući prema Hrvatima u invalidskim kolicima.

Prosvjed Željke Markić "Hod za život" uzburkao je društvene mreže te napravio je popriličan razdor među hrvatskim građanima, koji se sada više ne dijele samo na partizane i ustaše, već na poklonike građanskih sloboda i prava izbora i na ustaše. Na ovu inicijativu potpune zabrane abortusa reagirali su i iz hrvatske Vlade koji su osudili prosvjed kao diskriminirajući te možebitno referendumsko pitanje nepotpuno i nedefinirano.

- Kao prvo, naziv "Hod za život" je diskriminirajući i nekorektan. Koliko ima Hrvata katolika koji ne mogu hodati i nisu mogli dati svoj doprinos tom prosvjedu. Kao drugo, tko ne smije abortirati? Vlada ima prijedlog zakona gdje će dati poticaj od tisuću eura za svako abortirano srpsko ili romsko dijete, jer budimo realni, u novom ustroju neće biti mjesta za njih, pa će tih tisuću eura donekle kompenzirati nemogućnost zapošljavanja u 100% katoličkoj i nezavisnoj državi Hrvatskoj. Kad ovaj prijedlog zakona bude usvojen, proširit ćemo poticaj i na ostale manjine i komuniste. Mi uvelike zagovaramo pravo na izbor, poput onog starog "traktor prema istoku ili metak" - na kraju se malo našalio Tomislav Karamarko.

Za kraj saznajemo kako inicijativa Željke Markić nije za potpunu zabranu abortusa, već bi abortus bio dozvoljen ženama koje je silovao homoseksualac ili ateističkim parovima koji ne žele krstili dijete sve dok to još nije zakonska obaveza poput cijepljenja.

Fotografija

Facebook komentari