Talachka kriza u zrakoplovu mushkarac prijeti ukljuchivanjem mobilnih podat

0
Rate this post

Ako plaćate liječenje nekoga tko je prikovan za krevet i kojemu je potrebna kućna njega, znajte da je Pravosuđe u tisućama slučajeva shvatilo da je svaki zdravstveni plan koji nudi hospitalizaciju dužan osigurati i kućnu njegu pacijentima s medicinskom indikacijom za liječenje kod kuće.

Drugim riječima, kriterij je da je zdravstveni plan ugovoren u segmentaciji bolnice, odnosno segmentaciji koja omogućuje prijem pacijenata u bolnicu.

Kako je objasnio profesor prava i pravnik specijaliziran za zdravstveno osiguranje, Elton Fernandes, odgovoran za stotine tužbi na tom području protiv najrazličitijih zdravstvenih djelatnika, Justice je shvatio da pravo na kućnu njegu postoji čak i ako nije predviđeno ugovorom ili koji je izričito isključen iz ugovora, jer pravo na kućnu njegu proizlazi iz zakona i da nijedan ugovor ne može biti u suprotnosti s tim pravom.

To je zato što, kako objašnjava pravnik, kućna njega nije ništa drugo do pacijentova kućna njega, koja je u pravilu povoljnija i za pacijenta koji će se zbrinjavati kod kuće, ali i za zdravlje. plan koji će koštati manje nego da je pacijent primljen u bolnicu.

Koja prava pacijent ima u kućnoj njezi kroz zdravstveni plan?

Sva prava i njege koje bi pacijent imao da je hospitaliziran moraju se ponuditi i u kućnoj njezi. Na primjer, pacijent može imati pravo na sve lijekove za kućnu upotrebu, enteralnu ili parenteralnu prehranu kada je primjenjivo, krevet, opremu općenito i, naravno, logopedsku terapiju, fizioterapiju, a može čak i dobiti 24-satnu njegu ako postoji kliničko opravdanje, samo da liječnik kaže što mu treba u kućnoj njezi.

Treba li zdravstveni plan plaćati kućnu njegu s njegovateljem?

Riječ “skrbnik” je loša i opasna riječ, kako objašnjava profesor i odvjetnik Elton Fernandes. To je zato što je “njegovatelj” laik, svaka osoba koja ne treba poznavati nikakvu tehničku službu i najprikladnije je da nestane riječ “njegovatelj” i da se spomene njegovateljica, jer je zdravstveni plan dužan platiti tehničke usluge. usluge.

Koja prava Justice podrazumijeva pod kućnom skrbi?

  • Odnosno, morate biti oprezni s riječju “skrbnik”, jer je to izraz koji ukazuje da bilo koja osoba može obaviti posao i to možda neće biti dobro za vas.
  • Ako je moguće, zamolite liječnika da ne koristi ovaj izraz i uvijek ga stavite kada pacijent treba njegu, opravdavajući to.

Koja prava Justice podrazumijeva pod kućnom skrbiAko pacijent ima rana, nazogastričnu sondu ili mokraćnu sondu, na primjer, po zakonu se laik nikada ne može brinuti o toj osobi, jer zahtijeva tehničke usluge koje mora obaviti medicinska sestra (koja može biti medicinska sestra, npr. ).

Kućna njega vrsta je hospitalizacije u kućnom režimu, shvaćena kao zamjena ili kontinuitet bolničkih usluga i moraju je pružiti svi operateri zdravstvenog plana. Međutim, onaj tko definira usluge kućne njege je obiteljski liječnik od povjerenja.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime