čvarakranti

Slavonijom zavladala pustoš nakon što je 70% svinja emigriralo u čvarke

Kao da odlazak ljudi nije bio dovoljan, sada Slavoniju napuštaju mlade i zdrave svinje u najboljim godinama, kilaži i razini masnoće.

Cijelom Slavonijom donedavno je odjekivao veseli smijeh prasaca, no danas se čuje samo hrskanje čvaraka. Slavonija je u zadnjih nekoliko mjeseci postala prava pustoš jer je oko 70 posto svinja emigriralo u čvarke. Ovaj žalosni podatak samo je nastavak trenda u iseljavanju, no nitko nije očekivao da će toliko odojaka naprosto nestati preko noći. Još više zabrinjava podatak da svinje ne vide izlaz jer u Slavoniji za njih nema posla. Zbog toga mnoge od njih pribjegavaju emigraciji, uglavnom u kulen ili čvarke. 

Svinje se nadaju tamo pronaći bolje prilike i na kraju uspjeti nekako prezimiti. No, za svakog nadobudnog odojka koji odluči pobjeći čuje se po jedna mračna priča o odojku koji je emigrirao u čvarke i izgubio mu se svaki trag. Iako demografi upozoravaju da je ovo opasan trend, ekonomisti se ne slažu s njima jer tvrde da je emigracija u čvarke i kulene iz nekog razloga vrlo unosna za Slavoniju.

Fotografija

Facebook komentari