A NI LAKTOZU

Premijer Orešković: Ne podnosim ostavku, a ni Karamarka

Kada u tijeku povijesti postane nužno da jedan političar raskine političke veze koje su ga spajale s drugim i zauzme među silama ove države posebno i ravnopravno mjesto koje mu daju zakoni prirode i Bog te prirode, dužno poštovanje mišljenja čovječanstva zahtijeva od njega da objavi sve ono što ga je navelo na to odvajanje.

Orešković ostaje! Iako je HDZ zamolio predsjednika Vlade da podnese ostavku, kako bi se izbjeglo sramotan opoziv šefa mađaronske stranke Tomislava Karamarka, premijer Orešković se odbio povući.

- Skoro tisuću godina nas HDZ krade. Tko je opljačkao rimske i ilirske naseobine koje smo zatekli u sedmom stoljeću? HDZ! Tko je izdao kralja Dmitra Zvonimira za mađarske škude? HDZ! Tko je identificirao, locirao i transferirao Zrinske i Frankopane? HDZ! Tko je Khuenu Hedervaryu stavljao tople obloge na protjeranu vrit? HDZ! Ne podnosim ostavku, a ni Karamarka! - mahnito je vrištao Orešković na prolaznike.

U HDZ-u, obrnuta priča. Smirenost, skuliranost, lagani jazz. Dim mirisnih štapića ispunjava prostorije, mladi ljudi digitaliziraju se po baldahinima, a Tomislav Karamarko na velikoj ploči zbraja glasove u Saboru.

- Da da, svi očekujete foru kako ne znam brojati do pet. Ali tko je tu zaista glup, ja koji ne znam brojati do pet ili vi koji ste mi dali glas - retorički je pitao Karamarko dok je kliještima oslobađao tuđi bicikl od lanaca.

Fotografija
Igor Kralj/PIXSELL

Facebook komentari