Pravoslavni bozhi roditelji izbacili ker jelku iz stana da ne bi bili srbi

0
Rate this post

Cilj: racionalizirati resurse SUS-a i imati veću kontrolu nad onim što se ulaže javnim transferima. Također će biti moguće izmjeriti je li javnost koju opslužuje UBS bila adekvatno dimenzionirana te identificirati najveće zahtjeve prema vrsti usluga u jedinicama.

Prednosti: mjera će pomoći u smanjenju troškova izbjegavanjem, na primjer, dupliciranja pregleda ili neprikladnog povlačenja lijekova, osim što će omogućiti pristup podacima o svim postupcima koji uključuju primarnu zdravstvenu zaštitu, kao što je rad timova centara za podršku za obiteljsko zdravlje (Nasf), Uličnu kliniku i kućnu njegu (AD) i programe kao što su Saúde na Escola (PSE) i Academia da Saúde, sve integrirane u e-SUS.

Što PEC ne pokriva: elektronički medicinski karton građana, zauzvrat, ne dopušta liječniku pristup kliničkim protokolima, kao što je, na primjer, kako postupiti u slučaju denga groznice; propisati dijagnostički plan; pregled rezultata slikovnih pregleda izravno u elektroničkom medicinskom kartonu; niti uvodi prilagođene značajke u sustav.

Elektronički karton pacijenta (PEP)

Što pokriva osim PEC-a: elektronička medicinska dokumentacija pacijenta radi se nizom kliničkih i upravljačkih radnji. Sve što zdravstveni djelatnici dodaju u papirnatu evidenciju, mogu učiniti u elektroničkoj verziji na integriran način s ostalim uslugama vezanim uz konzultacije.

Dok rješenje namijenjeno građanima predstavlja elektronizaciju procesa koji već postoji, PEP omogućuje više funkcionalnosti, kao što je umetanje personaliziranih resursa u prikupljanje podataka tijekom liječničkih konzultacija, propisivanje i pregled pregleda, povijest skrbi u drugim zdravstvenim službama (bolnički , specijalizirani centri itd.) i upućivanje na druge specijalnosti, uključujući stupanj hitnosti tog zahtjeva.

Sam PEP hvata sve podatke koje zahtijeva Ministarstvo zdravstva i prenosi ih već generirane u datotekama u standardu koji je uspostavio Datasus, bez potrebe za pristupom drugom sustavu. Ovaj prijenos podataka vrši se slanjem datoteke sa standardom e-SUS (extension.esus).

Cilj: PEP se može isporučiti i na privatno tržište.

No, posebno kada je riječ o javnoj mreži, ova opreznija uprava omogućuje nam da izmjerimo ima li zdravstvena jedinica adekvatnu javnost za tu regiju, uz identificiranje najvećih zahtjeva prema vrsti usluga u jedinicama. Također pomaže u smanjenju troškova izbjegavanjem, na primjer, duplih pregleda ili neodgovarajućih povlačenja lijekova.

Prednosti: PEP obećava bolje rezultate profesionalcima i korisnicima, jer olakšava pristup podacima radi bolje dijagnoze. Postoji i integracija javnih i asistencijalnih usluga s naplatom zdravstvene ustanove, što olakšava rad voditelja.

  1. Cilj: PEP se može isporučiti i na privatno tržišteAlat također uspijeva jamčiti sigurnost stručnjaka koji obavlja njegu i pacijenta, jer omogućuje pristup podacima iz drugih konzultacija i postupaka.
  2. Primjer: zapis u medicinskom kartonu koji obavještava da je korisnik alergičan na neki lijek omogućuje sustavu da izda upozorenje na recept, čime se sprječava davanje lijeka.

PEP se također može prilagoditi prema specijalnosti stručnjaka koji će ga koristiti. U slučaju kardiologa, na primjer, koji najčešće propisane preglede u PEP-u može prilagoditi kao “favorite”, dajući veću agilnost službi i dopuštajući mu da posveti više vremena pacijentovoj anamnezi, pružajući humaniziraniju skrb.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime