MALI PRIJESTUPNICI

Josipović tužio jato vrabaca ZAMP-u: Izvodili su moje skladbe, a nisu platiti autorsku naknadu

Kada je od ZAMP-a dobio potvrdu da vrapci nisu platili zampninu, sav zajapuren izletio je na balkon i počeo im vikati da su lopovi i plagijatori te da će ih sve poskidati zračnicom.

Ivo Josipović Hrvatskom društvu skladatelja ZAMP prijavio je jato vrabaca jer, kako tvrdi, svako jutro pod njegovim prozorom izvode glazbu koju je on sam skladao, bez da su platili autorsku naknadu. Ako je za vjerovati bivšem predsjedniku, mali vrapčići koji žive na stablu pred zgradom gdje stanuje već nekoliko jutra zaredom pjevuše njegove skladbe Agnus Belli i Epikurov vrt, iako na to nemaju pravo jer nisu platili zampninu.

Josipović je u službenom dopisu objasnio kako je prvo kontaktirao ZAMP kako bi provjerio jesu li ptice platile autorsku naknadu, što su dužne napraviti po zakonu. Kada je dobio potvrdu da nisu, sav zajapuren izletio je na balkon i počeo vikati vrapcima da su lopovi i plagijatori te da će ih sve poskidati zračnicom. Vrapci su prvo u čudu promatrali bijesnog Josipovića, a onda su uzletjeli i počeli ga bombardirati izmetom, zbog čega je u panici pobjegao u stan.

Josipović je poručio kako svi bez iznimke moraju plaćati ZAMP-ov harač, pa makar se radilo o pticama. Bivši predsjednik nada se da će vrapci biti kazneno gonjeni zbog ovog teškog prijestupa te je predložio da ih se kazni s nekoliko godina strogog zatočeništva u krletkama.

ZAMP je zbog ovog slučaja uputio apel svim pticama pjevicama da poštuju zakon i plate autorske naknade na vrijeme, kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

Fotografija

Facebook komentari