što ste lupali, lupali ste...

Josipović predizborno udaranje kamenom zaštitio pri ZAMP-u kao autorsko djelo

Za kontrolu poštivanja autorskih Josipovićevih prava bit će zaduženi posebni inspektori koji će cirkulirati i osluškivati građane po svim gradovima u Hrvatskoj. Ako lupkate kamenčićima ili štapićima, mogli biste biti drakonski kažnjeni.

Priča o već proslavljenom predizbornom spotu Ive Josipovića i njegove stranke "Naprijed Hrvatska! Progresivni savez" u kojem on i njegovi stranački kolege lupkaju kamenčićima i štapićima, a koji je ovih dana u svim medijima izvrnut ruglu, mogla bi dobiti novi zaokret.

Naime, bivši predsjednik koji je već ranije potvrdio kako je glazba u predizbornom spotu njegovo vlastito autorsko djelo i intelektualno vlasništvo, odlučio je upravo to autorstvo zaštititi kod ZAMP-a.

To za građane ukratko znači kako će svatko uhvaćen u lupkanju kamenčićima i štapićima van ritma biti drakonski kažnjen zbog kršenja autorskih prava bivšeg predsjednika. Ako je lupkanje u pravilnom ritmu, do kazne neće doći jer je očito riječ o nekoj drugoj kompoziciji. Za kontrolu poštivanja autorskih Josipovićevih prava bit će zaduženi posebni inspektori koji će cirkulirati i osluškivati građane po svim gradovima u Hrvatskoj.

Najveći sumnjivci za kršenje Josipovićevih prava su upravo djeca jer su ona poznata po takvim brutalnim ekscesima pa je logično da će baš ona biti prva na meti ZAMP-ovih inspektora koji će ih vrebati po grmljima oko škola i dječjih igrališta.

Iz ZAMP-a su zabrinutim roditeljima poručili da ako vide da se netko skriva u grmlju u blizini njihove djece, vabi ih slatkišima i pokušava natjerati na igranje štapićima, nema razloga za brigu (naravno, ako djeca ne lupkaju), jer to su samo njihovi inspektori koji ispituju pravilno provođenje autorskih procedura.

Fotografija
Youtube screenshot

Facebook komentari