HRVATSKA DUHOVNA ZAJEDNICA

​Crkva mijenja sedmu Božju zapovijed u: Glasaj za HDZ

Biskup Košić na misi umjesto Biblije, čitao program HDZ-a, vjernici poručili da u toliko lude priče ipak ne mogu vjerovati.

Nagoviješteno nam je vrijeme reformi, pa se tako i crkva prilagođava novim vremenima. Novim vremenima koja dolaze nakon parlamentarnih izbora. Tisućljećima je Crkva funkcionirala uz narod bez izbora, no ova nova surova vremena građanskih prava i liberalne demokracije primorala su Hrvatsku biskupsku konferenciju da prigrli izbore kao još jednu dogmu.

Tako je na konferenciji za novinare, predstavnik Hrvatske biskupske konferencije, biskup Vlado Košić, objasnio kako će uskoro u nakladu izaći nova i dorađena verzija Biblije.

- Promjena će biti jednostavna ali presudna za opstanak crkve i svega za što se ona zalaže. Tako će iz deset Božjih zapovijedi biti izbačena sedma zapovijed, koja uopće nije bitna, više je neki rudiment crkvenog vjerovanja, nego smislena zapovijed, a biti će promijenjena u : Glasaj za HDZ – objasnio je Košić.

Kako bi se iskušale promijene, više desetaka tisuća vjernika iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva okupilo se u nedjelju u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove, gdje je središnje misno slavlje predvodio Vlado Košić.

Biskup Košić je na misi umjesto Biblije, čitao program HDZ-a, no vjernici su uzvicima poručili da u toliko lude priče ipak ne mogu vjerovati.

- Svaka reformacija je teška, dobro je imati Boga na svojoj strani. On ih uvijek može spaliti – strpljivo je situaciju komentirao Košić.

Fotografija
hbk.hr

Facebook komentari